Online bijeenkomst

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 30/04/2020
17:30 - 19:00

Locatie
Goed Contact

Categorieën Geen Categorieën


Contact in coronatijd
Waar loop je tegenaan?
Wat kan Goed Contact nu betekenen?
Heb je een specifieke vraag aan het netwerk?

Lieve netwerkleden,

Lieve? Ja. Want nu alle contact noodgedwongen op afstand moet, zoeken we elkaars nabijheid op een andere manier. Hoe is het met iedereen?

We kunnen niet samen ontbijten, we halen geen inspiratie uit bedrijfsbezoeken. Bijpraten bij een netwerkborrel of na een bedrijfsbezoek zit er ook niet in. Je verhaal kwijtkunnen en steun en inspiratie putten uit de verhalen van anderen, dat doen we meestal via die activiteiten. Dus, het is tijd voor wat anders.

Waar lopen we tegen aan? Hoe houden we Goed Contact met elkaar en wat kan ons Goed Contactnetwerk nu betekenen? Daar willen we het over hebben.

1. Waar loop je tegenaan?
Bij de eerste digitale borrel van ons leven bespraken we als bestuur wat er voor ons persoonlijk is veranderd sinds de coronamaatregelen en hoe we daarmee omgaan. Dat was een waardevol gesprek.

De steekwoorden uit ons gesprek hebben we in een woordwolk gezet. Bezorgd over de gezondheid van onze naasten en over onze eigen gezondheid, behoorlijk van slag, opeens thuisjuf als neventaak (of hoofdtaak?), bezorgd over onze zaken en financiën en over mensen om ons heen die keihard werken in ‘vitale beroepen’. Ook dankbaar dat we zelf nog steeds gezond zijn en veel van de mensen om ons heen ook. Blij met de goede gezondheidszorg in ons land.

Misschien herkennen jullie de onderwerpen. Misschien spelen er juist hele andere dingen bij je. Laten we het met elkaar bespreken.

2. Wat kan Goed Contact nu betekenen?
Ter inspiratie een paar ideeën die al werden geopperd:
• Met elkaar bespreken hoe ieder met de veranderingen omgaat en hoe we als Goed Contact elkaar hierbij kunnen helpen.
• Platform zijn voor de leden: ervaringen delen, elkaar helpen en er voor elkaar zijn. Door een digitaal ontbijt bijvoorbeeld 🙂 via Zoom of Teams.
• Verhalen, meningen en ervaringen uitwisselen om van elkaar te leren.
• Met anderen bespreken / onderzoeken wat de coronacrisis op langere termijn betekent. Een Webinar hierover organiseren met een expert / trendwatcher / futuroloog?
3. Heb je specifieke vragen voor het netwerk?
Ook hier een paar ideeën die al werden geopperd:

• Wat zijn de ervaringen geweest van de mensen die in de zorg en in het onderwijs in onwijs korte tijd alles anders hebben moeten organiseren? Wat hebben zij daarvan geleerd? Wat kunnen wij daarvan leren? Kunnen we als Goed Contact netwerkleden die werken in de zorg of het onderwijs helpen? Nu of wat later?
• Met welke uitdagingen heeft de gemeente nu te maken? Hoe kunnen we de kracht van het Goed Contactnetwerk benutten?
• Welke Goed Contactleden kunnen andere leden helpen met het slim gebruiken van online tools? Bij wie moeten we zijn?

We delen onze ervaringen met elkaar in de online bijeenkomst op donderdag 30 april om 17.30u tot uiterlijk 19.00 uur.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.