Home Blog Blog Business Wij verbinden op inhoud

Wij verbinden op inhoud

Goed Contact is hét zakelijke netwerk voor ondernemende vrouwen in de BUCH-gemeenten en omstreken. Op maandag 11 januari 2016 presenteerden zij hun plannen voor het komende jaar tijdens hun nieuwjaarsreceptie. Naast netwerkactiviteiten, bedrijfsbezoeken en masterclasses wordt het aanbod uitgebreid met intervisiegroepen, coaching en mentorschappen.

Voorzitter Clarien Slot vertelt dat het bestuur de afgelopen maanden hard heeft gewerkt aan de toekomst van het netwerk en daarmee een blik op de toekomst van de vrouwelijke professional. “Vragen die gespeeld hebben de afgelopen tijd zijn: waar staan we nu, waar staan we over een aantal jaar en wat kan Goed Contact hierin betekenen?”

Tijdens de receptie presenteerden zij hun nieuwe beleidsplan, waarmee de bijeenkomst in het teken stond van vooruitkijken en vernieuwing.

Verbinden

Uit de presentatie blijkt dat ‘verbinden’ een belangrijke waarde is van Goed Contact. Clarien Slot vertelt: “Kennisoverdracht is één van de doelstellingen voor 2016. Elkaar helpen staat binnen onze stichting voorop en dat is ook één van de dingen waardoor we ons onderscheiden van ondernemersverenigingen.”

Van dit bruggetje wordt meteen dankbaar gebruik gemaakt: penningmeester Saskia Geraeds (Huize Koningsbosch) biedt de aanwezige vrouwen aan hen te kunnen helpen bij financiële vraagstukken. En lid Willemieke de Waal (Kennemer Duincampings) kopt het gelijk mooi in:

Goed Contact gaat niet over samen een borrel
drinken, maar over verbinden op inhoud.

Uitbreiding diensten

Tijdens de presentatie wordt duidelijk dat het vrouwennetwerk haar diensten flink wil uitbreiden, waarbij verbinden op de inhoud het uitgangspunt is. “We willen ons naast het netwerken en de masterclasses vooral ook gaan richten op intervisie, coaching en mentorschappen. Dit geeft de kans om kennis en ervaringen te delen en van elkaar te leren.”

Bij intervisie kunnen bijvoorbeeld in groepjes allerlei thema’s besproken worden, waarbij er binnen de leden van Goed Contact gezocht gaat worden naar zowel supervisors als deelnemers. “Wij brengen door intervisiegroepen, vrouwelijke professionals en ondernemers met elkaar in contact. En contact leidt tot nieuwe inzichten, bekendheid met elkaars bedrijf en goede samenwerkingen.”

Van harte welkom

Ondernemende vrouwen zijn van harte welkom zich aan te melden bij het netwerk Goed Contact. Elke maand wordt er een activiteit georganiseerd en daarnaast kunnen leden gebruik maken van het aanbod voor supervisie, mentorschap en coaching. Waarom je lid zou worden? Dat is voor Clarien Slot geen raadsel: “Goed Contact is stimulerend: je kan wat halen én wat brengen!”

Nwjreceptie2016-dichtbij-groot

Foto en tekst: Laurette Levi (Nieuwsblad voor Castricum, 13 januari 2016)