Home Blog Blog Uncategorized Een lintje voor Clarien

Een lintje voor Clarien

Met gepaste trots mogen we meedelen dat afgelopen vrijdag onze voorzitter, Clarien Slot werd gedecoreerd met een lintje! Burgemeester Mans speldde haar de Koninklijke onderscheiding voor lid van de Orde van Oranje-Nassau! We vonden het best bijzonder om dat te mogen bijwonen.

Clarien zette zich vanaf 1974 enorm in voor vrouwenemancipatie en de kerk. Ze is sinds 2014 voorzitter van Stichting Goed Contact, ons netwerk voor ondernemende vrouwen en ze was vice-voorzitter van de vrouwenemancipatiecommissie in Castricum (’85-’90) en bestuurslid van het blijf-van-mijn-lijfhuis (2003-2005). Voor het CDA was zij bestuurslid te Castricum en voorzitter van de ondernemingsraad secretariaat. Ze had een grote rol in de ontwikkeling en uitvoering van het sociaal plan ten tijde van het grote verkiezingsverlies in 1994. Tussen 2006 en 2014 was ze gedelegeerd voorzitter van de Parochie in de Goede Herder in Castricum waar zij een belangrijke rol speelde in de eeuwviering van de Pancratiuskerk en van 2013 tot heden is ze gedelegeerd voorzitter van de Raad van Economische Aangelegenheden Bisdom Haarlem Amsterdam, de eerste vrouwelijke! (tekst Nieuwsblad voor Castricum)

Met ondernemende groet,
Het bestuur van Goed Contact

Sportief evenement: Taichi/Qigong
Tijdens ons sportieve evenement dit voorjaar gaan we kennis maken met Taichi/Qigong.
Onder leiding van Carolien Eichhorn gaan we, bij mooi weer, de duinen in waar ze ons meer gaat leren over Taichi/qigong. Carolien geeft al een aantal jaren les en heeft zelf haar lessen gevolgd bij Ruud Kohler en daarbij de gelefenheid gekregen om zelf les te gaan geven. Taichi is een oosterse zelfverdedigingsvorm die gebruik maakt van lichaamsenernie en niet van wapens. Qigong is een verwante bewegingsvorm met vloeiende bewegingen. De workshop die we gaan volgen is voornamelijk Qigong: Chinese gezondheidsoefeningen, goed voor lichaam en geest. Qi staat voor (levens)energie en gong betekent vaardigheid. Dus door middel van oefeningen leer je met je eigen energie om te gaan.

Wij zijn benieuwd en willen het graag ervaren! p.s. bij slecht weer wordt er gezorgd voor een alternatieve locatie.

Sportief evenement Taichi / Qigong
Verzamelen op de Parkeerplaats van Johanneshof
vrijdag 17 mei van 17:00 tot 19:00 uur

Netwerkontbijt
Het laatste netwerkevenement voor de zomervakantie is een netwerkontbijt bij Wierenga Eten en drinken. Save the date (en vergeet je vooral niet aan te melden).

Netwerkontbijt
Wierenga eten en drinken (bakkerspleintje 26, Castricum)
dinsdag 18 juni 08:15 – 09:30 uur